Nieuws/Binnenland
939637
Binnenland

REISBESTEMMING

Surfen in Peru

Wie het surfen heeft uitgevonden is niet bekend. Wel zijn er in Zuid Amerika oude afbeeldingen gevonden met golfsurfende mensen. Het is daarom niet echt verrassend dat Peru tegenwoordig één van de populairste surf bestemmingen ter wereld is. Lang geleden al gingen de mannen van de Moche en Chimu hier al de zee op om op de hoogste golven van de wereld te surfen.

Surfen in Peru is als een religie die wordt beoefend door iedereen, van lokale kinderen tot oudere toeristen. Of je nu beginner bent, gevorderd of expert - je vindt altijd wel een strand waar de golven perfect zijn voor jouw niveau.

Hotspots

Rondom Lima zijn de bekende surfgebieden die van Cerro Azul en Punta Hermosa. Ook het gebied ten noorden van de hoofdstad is wereldberoemd. Pico Alto biedt met ruim 4 meter de hoogste surfgolven van Zuid-Amerika en Máncora heeft voor de echte waaghalzen de grootste linkshandige point break ter wereld. Voor de langste surfgolf is Chicama met een 4 kilometer lange linkshandige golf the place to be.

Beach life

Professionele surfers uit de gehele wereld komen naar Peru om hun kunsten te vertonen tijdens het jaarlijkse toernooi "the Billabong Pico Alto" en strijden om het kampioenschap tijdens de ISA World Surfing Games. Die vindt dit jaar van 24 oktober tot 1 november plaats in Punta Rocas.