Nieuws/Binnenland
939660
Binnenland

CLIPPER ROUND THE WORLD RACE

Zeilracers klaar voor vertrek

Het Nederlandse zomerweer zit de deelnemers aan de Clipper Round the Wolrd Yacht Race niet mee. Maar de regen deert de stoere zeilers niet. "We zijn hier in Den Helder geweldig onthaald en maken ons nu klaar voor de laatste etappe."

Morgenochtend vertrekken de twaalf deelnemende 70 voets jachten uit Den Helder voor de laatste etappe van de meer dan 40.000 mijl lange Clipper Round the World Race. De laatste etappe leidt over de Noordzee naar Londen, waar de deelnemers feestelijk afscheid van elkaar zullen nemen.

Oprichter van organisatie Clipper Ventures, de Britse zeillegende Sir Robin Knox-Johnston, zal net als in Den Helder ook bij de finish aanwezig zijn. Vanaf zijn eigen jacht Suhaili, waarmee hij in 1968 als eerste mens ter wereld solo non-stop rond de aarde zeilde,  zal hij de 12 jachten met een saluutschot verwelkomen.

Veel Nederlandse toeschouwers zullen de Clipper vloot uit Den Helder uitgeleide doen. Naar verwachting zal Den Helder ook bij de volgende editie van de Clipper Round the World Race een stopoverplaats zijn.