Nieuws/Binnenland
939686
Binnenland

In de rij voor halsband van Messi

Het oranje halsbandje van de bekendste teckel van Nederland, Messi, is niet aan te slepen. Hondenbezitters staan in de rij voor de accessoire die de huishond van Studio Brasil om zijn nek heeft. De naaimachine van maakster Annemarie Vorstenbos uit Nootdorp draait overuren.

Het begon allemaal als grap. In een vrolijke bui stuurde Vorstenbos, maakster van hondenaccesoires, vorige week de oranje band met rood-wit-blauwe strik naar de NOS. "Ik vond dat Messi ook een oranje tintje moest hebben. Ik had geen idee of mijn pakketje zou aankomen. Ze krijgen daar vast bergen post", zegt ze in het AD.

De blijdschap was groot toen Vorstenbos en haar man zaterdag tijdens de voorbeschouwing van de kwartfinale tegen Costa Rica zagen dat Messi het bandje droeg. "Mijn halsband was te zien op nationale tv! Mijn avond kon niet meer stuk."

Na afloop stroomden de reacties van vrienden en bekenden binnen. Er zijn zoveel aanvragen, dat ze haar webshop wegens alle drukte tijdelijk heeft gesloten. "Maar als Nederland vandaag Argentinië verslaat en in de finale komt, dan gooi ik mijn winkel weer open."