Nieuws/Binnenland
939692
Binnenland

Limburgse joyriders gepakt

Twee Limburgse tieners zonder rijbewijs zijn gepakt in verband met het veroorzaken van een auto-ongeluk in Landgraaf op 3 juli. Hierbij raakte een 13-jarig meisje uit Kerkrade ernstig gewond. Het tweetal sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar is nu als gevolg van politieonderzoek aangehouden.

Uit het politiedossier blijkt dat de 16-jarige Feliz C. uit Heerlen als bestuurder gefungeerd zou hebben. De eveneens 16-jarige verdachte Jeffrey T. was volgens ooggetuigen de bijrijder. Het duo reed op Op de Heugden een meisje van haar fiets, waarna de auto waarin ze reden, tot stilstand kwam in een tuin.

Terwijl het slachtoffer hevig bloedend op de grond lag, gingen C. en T. er vandoor. Tijdens hun vlucht werden ze nog achtervolgd door een getuige. Deze man heeft tegenover de recherche verklaard dat hij daarbij door een van de gepakte verdachten werd bedreigd met de woorden 'wat moet je dan, ik steek je kapot!'. Daarop maakte de getuige rechtsomkeert.

Volgens Françoise Landerloo, advocate van Feliz C., is het 'allerminst zeker' dat haar cliënt bestuurder was tijdens het ongeluk. ,,Zijn ouders en buurtbewoners hebben namelijk bevestigd dat hij thuis was op dat moment. In het belang van mijn minderjarige cliënt wil ik verder niks over deze zaak kwijt", aldus de Maastrichtse strafpleiter.