Nieuws
939697
Nieuws

Daniel Radcliffe wil Harry Potter rol niet

Fans hoeven niet op Daniel Radcliffe te rekenen als er een kaskraker wordt gemaakt van het nieuwe Harry Potter-verhaal van J.K. Rowlings.

Daniel Radcliffe die groot is geworden door zijn Harry Potter-rol is er klaar mee. Tijdens een persconferentie gaf de aceur aan niet geneigd te zijn om de oudere Harry Potter uit J.K. Rowlings nieuwste verhaal te spelen, meldt The New York Daily News.

'Mijn eerste reactie is nee. Momenteel is het niet eens aan de orde. Ik heb nog niet gelezen wat ze heeft geschreven, dat ga ik nog doen. Maar ik heb begrepen dat het erg kort is, dus ik weet niet zeker of er een film van gemaakt kan worden', aldus  Radcliffe volgens de site toen werd gevraagd naar de mogelijke nieuwe Potter rol.

De 24-jarige acteur voelt zich te jong voor de rol. 'Hij is tenminste 12 jaar ouder dan ik nu ben, dus ik geloof niet dat ik me er voorlopig zorgen over hoef te maken.'J.K. Rowling vertelt het nieuwe verhaal, in de vorm van een krantenartikel van 1500 woorden, vanuit het oogpunt van roddeljournaliste Rita Pulpers.

Harry is inmiddels 34-jaar en bezoekt een zwerkbalwedstrijd. Verteld wordt dat de volwassen tovenaarsleerling "grijze lokken in zijn haren heeft" en een mysterieus "litteken boven zijn wang". Ook Harry's vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel maken hun opwachting.