Nieuws
939701
Nieuws

Tablets minder populair door phablets

De steeds grotere schermen die in smartphones verschijnen, doen de verkoopcijfers van tablets geen goed. Tablets worden steeds vaker ingeruild voor zogenaamde phablets.

Volgens bronnen van de Taiwanese technologiesite Digitimes hebben diverse tabletfabrikanten het aantal nieuwe projecten en ordervolumes voor tablets al naar beneden toe bijgesteld. Volgens Digitimes komt de verkoopgroei van tablets dit jaar uit onder de 5 procent en verwachten sommige bronnen dat de tabletsector al in 2015 te maken krijgt met een verkoopdaling.

Veel fabrikanten overspoelen de markt al niet meer met nieuwe tabletmodellen, maar kiezen voor slechts 1 of 2 modellen in de 7/8 inch en 10 inch categorie. Door de mindere vraag naar tablets, dalen ook de prijzen.

Ook Apple ziet minder vraag naar zijn iPad modellen. Het is daarom de hoogste tijd dat Apple nieuwe iPhones lanceert met grotere schermen. Naar verwachting lanceert het bedrijf in september zowel een 4,7 inch als 5,5 inch iPhone exemplaar.

Het rapport meldt ook dat fabrikanten zich in toenemende mate richten op wearable apparaten. Vanaf volgend jaar zal de techindustrie overspoeld worden met applicaties die draagbare gadgets combineren met smartphones.