Nieuws/Binnenland
939728
Binnenland

Nederlander 'Nationaal Ambassadeur' van prins Charles

Neerlands trots op Britse troon: Marc Bolland, de topman van het oer-Britse concern Marks & Spencer, is door prins Charles benoemd tot zijn Nationale Ambassadeur. De Britse kroonprins kiest eens per twee jaar een zwaargewicht uit het bedrijfsleven die hem vertegenwoordigd bij festiviteiten of calamiteiten waar de prins zelf niet bij aanwezig kan zijn. Gisteren werd Bolland tijdens een diner in de Royal Albert Hall op feestelijke wijze benoemd.

„Het is een hele eer", aldus een stralende Bolland, die dineerde met zowel prins Charles als zijn zonen William en Harry. De Windsors eerden gisteravond bedrijven die verantwoord met het milieu en de samenleving omgaan. M&S krijgt veel lof voor de terugname en verwerking van oude kledingstukken en de mogelijkheden die het bedrijf biedt aan mensen met beperkte kansen op de arbeidsmarkt.

Bolland is de eerste buitenlander die de erefunctie van National Ambassador krijgt toebedeeld. Eerder kreeg onder meer de hoogste baas van de bank Barclays, John Varley, de titel. Volgens de prins geeft Bolland niet alleen het goede voorbeeld, maar inspireert hij ook anderen tot het aanzetten van verantwoorde keuzes.