Nieuws/Binnenland
939776
Binnenland

Vrijwilligers De Graafschap aan de kant gezet

Voetbalclub De Graafschap gaat bewakers inzetten als steward. Er is dan geen plaats meer voor vrijwilligers, die in sommige gevallen decennialang actief waren als steward in stadion De Vijverberg.

Voorzitter Dick Chargois van het dagelijks bestuur van De Graafschap zegt tegen dagblad De Gelderlander dat hij zich kan voorstellen dat het nieuws de vrijwilligers koud op het dak is gevallen: ,,We willen een meer professionele organisatie en continuïteit. Niet dat we de stewards niet professioneel vinden, maar de eisen voor een betaald voetbalorganisatie worden steeds groter."

Chargois wijst erop dat de vrijwilligers voor de club actief kunnen blijven. Ze kunnen zich als vrijwilliger melden bij het beveiligingsbedrijf. Daar lijkt echter weinig animo voor te zijn. Hoofdsteward Sandra Vrijhoef noemt deze optie 'belachelijk': ,,We zijn dan geen vrijwilligers meer van De Graafschap, maar bij een beveiligingsbedrijf. We hebben een kleine 90 vrijwilligers. Sommigen zijn al tientallen jaren en die worden nu zo aan de kant gezet."