Nieuws/Buitenland
939792
Buitenland

Dodental aanval Gazastrook loopt op

Door de Israëlische aanvallen op de Gazastrook van dinsdag zijn volgens de Palestijnse autoriteiten zeker 23 mensen omgekomen. Dat is woensdag gemeld. Eerder werd gezegd dat het om 10 doden ging. Volgens het Israëlische leger werden ongeveer 90 doelen aangevallen. Details over die aanvallen kon een legerwoordvoerder niet geven.

Onder de 23 doden zijn voornamelijk burgers, zeggen de Palestijnen. Vijf van de 17 burgerslachtoffers zouden kinderen zijn. Ook werden leden van de Palestijnse beweging Hamas op de Gazastrook gedood.

Er wordt al dagen over en weer geschoten. De Israëlische televisie meldde dat er dinsdag vanuit de Gazastrook in korte tijd zo'n 40 raketten werden afgevuurd op Israëlische steden. Het luchtalarm ging af in onder meer Tel Aviv en Jeruzalem. In die laatste stad werd een huis geraakt. Niemand raakte gewond. In de omgeving van Tel Aviv sloegen raketten in, maar werden geen schade of gewonden gemeld. Israël dreigt inmiddels met een grondoffensief in de Gazastrook.

De spanningen tussen de Israëliërs en Palestijnen zijn sterk opgelopen sinds de moord op drie Israëlische tieners op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en door de moord op een Palestijnse jongen uit Oost-Jeruzalem.