Nieuws/Binnenland
939805
Binnenland

Laatste wens moordslachtoffer ingewilligd

De nabestaanden van Erik te Selle (52) uit Winterswijk, die vorige week van het leven werd beroofd bij een uit de hand gelopen overval op zijn woning, laten postuum de laatste wens van het slachtoffer in vervulling gaan.

Te Selle was jarenlang bestuurslid en nog altijd als vrijwilliger actief voor voetbalclub FC Winterswijk. Zijn grote wens dat er ooit een kassagebouwtje op het sportcomplex zou verrijzen. Zijn familie wil die wens nu laten uitkomen. Het slachtoffer zal in besloten kring worden begraven, maar vooruitlopend daarop wordt er woensdagavond een condoleancebijeenkomst gehouden in het aannemingsbedrijf van Te Selle.

Zijn echtgenote Jolanda, die bij de overval werd vastgebonden op een stoel, heeft de bezoekers gevraagd geen bloemen te geven, maar een donatie te doen voor het kassagebouwtje. „ Bloemen zijn prachtig, maar liever een vrijwillige bijdrage om zijn grote wens te realiseren”, zo roept ze op in de rouwadvertentie.

Intussen wordt het 25 koppige rechercheteam, dat de werknaam Plons heeft gekregen, overstelpt met tips. Er zijn al een slordige 150 tips binnengekomen. Duidelijk is dat er kort na het misdrijf door de overvallers bij de Rabobank aan de Burgemeester Bosmastraat is gepind. Bij de roofoverval drongen drie gebrekkig Engelssprekende circa 20 jaar oude mannen de bedrijfswoning van Te Selle en zijn vrouw binnen. Terwijl echtgenote Jolanda werd vastgebonden, was Te Selle aanvankelijk spoorloos. Later werd zijn ontzielde lichaam in de tuin achter de woning gevonden.