Nieuws/Binnenland

Hoe eet je een tompouce?

Dezer dagen worden er honderdduizenden oranjekleurige tompoucen gegeten. Onze huishoudcolumnist Emile Bode vroeg aan zijn lezers hoe je deze lekkernij kliedervrij kunt eten.

De meeste lezers leggen de tompouce op de zijkant.

Volgens Chris Rijke moet je dan als volgt te werk gaan: nadat de tompouce op de lange zijkant is gewenteld, prik je met een gebaksvorkje in de zijkant van het bladerdeeg om hem op z’n plek te houden. Vervolgens duw je een scherp (fruit)mesje voorzichtig van boven naar beneden door de twee bladerdeeglagen tot op het bordje. Beslist niet snijden! Meestal lukt het dan om een aantal stukjes van circa 1,5 centimeter los te maken.  De geoefende tompoucier lukt dit zeker, vooral als het ding vers is. De afgesneden stukjes leg je horizontaal.  Dan steek je het vorkje net onder de bovenste korstdeeg door de room tot op de bodem en zo gaat-ie naar binnen.

Eet smakelijk!