Nieuws/Binnenland
939851
Binnenland

Duitsers vol vertrouwen

Voorafgaand aan de halve finale tegen Brazilië zijn de Duitsers in Nederland vol goede moed. De campings aan de Noordzee staan niet alleen vol met oranjeversieringen, maar ook met grote Duitse vlaggen. De Duitse badgasten laten er geen misverstand over bestaan: „Dit gaan we winnen!”

Lothar Jäger komt al 25 jaar op camping De Nollen, waar hij graag fietsen repareert: „Ik verwacht een 3-1 overwinning. Brazilië ben ik niet zo van onder de indruk en Duisters gaan er altijd voor. Mag ook wel, voor het geld dat ze krijgen. Kroos verdient volgend jaar twaalf miljoen euro, dat moet ik eens vragen voor mijn fietsen.”

De families Stephan en Terbach, die de regenachtige middag doorkomen met een ouderwets spelletje, Mensch ärgere Dich nicht, zien hun elftal ook de finale bereiken: „Het zal erom spannen, maar we zullen ze verslaan met één doelpunt verschil. Tot nu toe hebben we geen mooi voetbal gespeeld, maar wel onze wedstrijden gewonnen. Duitsland heeft een compleet elftal, en een goede trainer. Daarmee kom je ver.”

Peter Windt is Duits, maar spreekt Nederlands met een onvervalst Amsterdams accent: „Ik voorspel 3-1 winst. Daarna kijk ik uit naar de finale Duitsland-Nederland in Brazilië. Zou een mooie overwinning zijn voor het Europees voetbal. Ik heb een Duits shirt en een oranje tricot bij me, dus moge de beste winnen.”Peter hijst zich in zijn oranje shirt en zwaait met een Duitse vlag, als een buurvrouw hem aanschiet: „Dat zou een mooie finale zijn, maar wie gaat er dan winnen?”Peter lacht en antwoordt bekeken: „Dat winnen wij.”