Nieuws/Binnenland
939859
Binnenland

Mysterie verdwenen examens blijft onopgelost

Het mysterie van de 50 verdwenen vmbo-examens van het Buitenhout College in Almere blijft onopgelost. Een onderzoek naar de zoekgeraakte examens Beeldende Vorming heeft volgens een woordvoerster van de Almeerse Scholengroep, waar het Buitenhout College toe behoort, „geen eenduidige conclusie” opgeleverd. „Het was complexer dan we dachten.” Het onderzoek is wel afgerond, zo liet ze dinsdag weten.

Half mei verdwenen de examens uit een afgesloten schoollokaal. De betrokken leraar had ze daar neergelegd om ze later die middag mee naar huis te nemen om ze na te kijken. Ongeveer 1 uur tot 1,5 uur nadat hij ze voor het laatst had gezien, waren ze weg. Er waren geen sporen van inbraak. Ongeveer twee weken later werden de examens ogenschijnlijk intact teruggevonden in de school, op een plek waar wel al eerder gezocht was. Wat er in de tussentijd mee is gebeurd, is onduidelijk.

Alle leerlingen moesten het examen wel opnieuw maken, omdat de Onderwijsinspectie de examens na het zoekraken ongeldig had verklaard. Twee leerlingen hebben een onvoldoende gehaald en moeten in augustus een herkansing doen.