Nieuws
939874
Nieuws

Luchtvaartsector in mineur

Koersverlies Air France KLM bijna 10%

Het verlies van het aandeel Air France KLM zet door. In de middag verdiepte de daling op Beursplein 5 naar bijna -10%.

Om kwart over vier stond het aandeel 9,3% lager. In de ochtend, kort na zijn afgegeven van een lagere dan verwachte winst, daalde het Frans-Nederlandse bedrijf naar 5,7% verlies tot €8,87.

Lufthansa noteerde vanmiddag 4% lager en ook Easyjet zakte 5%, de combinatie van British Airways en Iberia stond 7% lager.

Analisten en beleggers verwerkten in die ochtenduren de cijfers, met een lager verwacht bedrijfsresultaat, maar in de middag zakte het aandeel rond drie uur nog verder weg naar €8,51. Na een korte opleving daalde het weer naar dit niveau terug.

Ook analisten tasten in het duister. Volgens analisten is er geen duidelijke verklaring voor het aandikkende verlies te vinden. ''Het verbaast me dat de markt zo negatief reageert'', aldus Frank Claassen van Rabobank.

De gepresenteerde slechtere vervoerscijfers over juni waren volgens analist Claassen niet eens zo'n tegenvaller. Het passagiersvervoer nam bij Air France KLM met 2,9% op jaarbasis toe, sterker dan Rabo had ingecalculeerd. De bank had echter op meer capaciteitsdiscipline gerekend, zodat de gemiddelde bezettingsgraad toch wat lager uitviel dan gedacht.