Nieuws
939883
Nieuws

Freek de Jonge cancelt Vermeulen-voorstelling

Freek de Jonge kondigde een aantal maanden geleden aan dat hij het komende seizoen de theaters in zou gaan met een Bram Vermeulen-hommage. Er barstte een storm van kritiek los, aangezien het Neerlands Hoop-duo in 1979 niet bepaald op goede voet uit elkaar was gegaan. Inmiddels heeft de cabaretier op zijn website laten weten dat hij ’door omstandigheden van persoonlijke aard’ heeft besloten af te zien van zijn voornemen om De Wedstrijd te spelen.

De cabaretier verblijft momenteel in het buitenland en was niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Op zijn site valt te lezen dat hij nu met dezelfde muzikanten het programma Als je me nu nog niet kent zal brengen, een vervolg op zijn programma Zondermeer en ’een combinatie van vrolijke conferences en indringende liedjes’.

Het duo Neerlands Hoop maakte tussen 1967 en 1980 samen negen programma’s. In het begin oogstten De Jong en Vermeulen veel succes, maar eind jaren 70 groeide het tweetal uit elkaar en werden de kritieken steeds slechter. Dit leidde ertoe dat de mannen buiten het podium nauwelijks nog met elkaar communiceerden en uiteindelijk trok Freek de Jonge de stekker uit de samenwerking.

In De Wedstrijd zou De Jonge terugkijken op zijn samenwerking met Bram Vermeulen, die tien jaar geleden plotseling kwam te overlijden. Op de social media beschuldigde men de cabaretier van ’lijkenpikkerij’ en het ’scoren over de rug van een ander’. Of Freek de Jonge zich uiteindelijk toch iets van de kritiek heeft aangetrokken, blijft onduidelijk.