Nieuws
939905
Nieuws

Winstwaarschuwing Air France KLM

Air France KLM heeft zijn financiële doelen voor dit jaar naar beneden bij moeten stellen. De luchtvaartcombinatie verwacht een brutowinst van €2,2 miljard tot €2,3 miljard te halen. Eerder ging Air France KLM nog uit van €2,5 miljard.

Dat maakte Air France KLM bekend bij de presentatie van zijn vluchtstatistieken van juni. De verwachte winst is wel zo'n 20% hoger dan in 2013.

Zwakke vraag

Het bedrijf heeft last van overcapaciteit op enkele lange-afstandsroutes, vooral in Noord-Amerika en Azië. Bovendien blijft de vraag naar luchtvrachtverkeer 'aanhoudend zwak' en kampt Air France KLM met problemen in Venezuela.

Het luchtvaartbedrijf heeft een voorziening moeten nemen op een voorraad Venezolaanse bolivars, die stevig in waarde is gedaald en lastig in te wisselen is naar euro's of dollars. De vluchten van en naar Venezuela zijn gehalveerd, schrijft persbureau Bloomberg.

Air France KLM meldt dat het schuldreductieprogramma op koers blijft. In 2015 moet de nettoschuld gedaald zijn tot €4,5 miljard.

Lufthansa

Vorige maand kwam concurrent Lufthansa ook al met een winstwaarschuwing. Ook bij dat bedrijf presteert de vrachttak slecht en moest flink worden afgeboekt op de activiteiten in Venezuela. Lufthansa noemde verder de toegenomen concurrentie van maatschappijen uit de Golfregio als oorzaak voor de zwakke prestaties.

Bekijk ook DFT TV:Beleggers straffen Air Frande KLM af