Nieuws/Binnenland
939918
Binnenland

Extra ov in Amsterdam na halve finale WK

Na afloop van Nederland - Argentinië woensdagavond laat het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB de metro 54 bij het ArenaPark tot uiterlijk een uur na de wedstrijd doorrijden. „Ongeacht hoe lang die duurt”, liet een woordvoerder dinsdag weten. Normaal gesproken gaat de laatste metro rond de klok van 00.30 uur, maar als de wedstrijd uitmondt in strafschoppen is dat voor de voetbalfans in Amsterdam-Zuidoost aan de vroege kant.

Het vervoersbedrijf zet verder langere bussen in op het nachtnet en houdt reservebussen achter de hand als het te druk wordt. Ook vaart er een extra veerpont tussen Centraal Station en Amsterdam-Noord. De trams rijden volgens de normale dienstregeling.

De gemeente Amsterdam verwacht dat ongeveer 30.000 mensen het duel tussen Nederland en Argentinië komen bekijken op het evenemententerrein bij de ArenA. Achter de toegangspoorten is plaats voor 55.000 bezoekers. Radio 538 organiseert het evenement. De deuren gaan om 19.00 uur open. Voorafgaand aan de wedstrijd treden dj's en artiesten op. Wie dat zijn, is nog niet bekend.

Als het Nederlands elftal de finale haalt op het WK dan wordt het Museumplein weer omgedoopt tot 538 Oranjeplein. Daar waren de wedstrijden ook in de groepsfase en de achtste finale te zien. De kwartfinale van zaterdag en de halve finale woensdag zijn daar niet, om de overlast voor omwonenden te beperken.