Nieuws/Binnenland
939919
Binnenland

Coffeeshops The Grass Company weer open

Drie van de vier coffeeshops van keten The Grass Company in Tilburg en Den Bosch gaan dinsdag weer open na de invallen van de politie afgelopen vrijdag. Er worden alleen nog geen softdrugs verkocht. Een woordvoerder van het bedrijf heeft dat laten weten. The Grass Company zegt dat de politie de voorraad van de coffeeshops heeft meegenomen en dat het daarom niet mogelijk is om hasj of wiet te verkopen.

De vierde coffeeshop in Den Bosch werd door burgemeester Ton Rombouts gesloten, omdat er een te grote voorraad werd gevonden. Hoeveel er precies werd gevonden, is nog niet bekend. De maximale verkoopvoorraad van een coffeeshop is 500 gram. De sluiting gaat vermoedelijk een half jaar duren, meldde de burgemeester dinsdag aan de gemeenteraad. De politie controleert extra op straathandel en overlast door drukte bij de andere coffeeshops in Den Bosch.

Een politiemacht viel vrijdag binnen bij de vier coffeeshops van het bedrijf in Tilburg en Den Bosch, bij het kantoor in Tilburg en bijvoorbeeld ook bij het huis van de directeur. Het bedrijf wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude maar er werd niemand aangehouden.