Nieuws
939927
Nieuws

Tekenen op standby-scherm van vrienden

Hoe leuk is het om ‘s morgens wakker te worden en een door een vriend(in) getekend zonnetje vergezeld van een persoonlijke tekst op het standbyscherm van je telefoon te vinden. Virtueel uiteraard, niet met een markeerstift….

LokLok probeert zich van de honderden berichtenapps te onderscheiden door de berichten op het vergrendelde telefoonscherm te tonen. Ook om een bericht via de dienst te versturen is het niet nodig je toestel uit de standby-stand te halen, tweemaal tikken tegen het scherm is voldoende. Met een veeg kun je je toestel ontgrendelen en gebruiken voor andere zaken.

Om tekeningen, geschreven berichten of foto’s via LokLok te versturen, moet je de app eerst als ‘standby-scherm' instellen. Vervolgens kun je met je vinger een tekening maken op een leeg scherm of over een foto heen tekenen. Het bericht kun je vervolgens naar een of meerdere personen sturen.

De app beschikt over diverse bewerkingstools, zo kun je de dikte en kleur van met je vinger getrokken strepen kiezen of een foto maken of een exemplaar uit je album kiezen.

LokLok is momenteel beschikbaar als betaversie voor Android. De makers zeggen ook aan een versie te werken voor het besturingssysteem van Apple waarbij gebruik gemaakt zal worden van de nieuwe mogelijkheden die het bedrijf introduceert in iOS 8.