Nieuws
939929
Nieuws

Ruim 12.500 bezoekers eerste week Mauritshuis

Het vernieuwde Mauritshuis in Den Haag trok in de eerste week na de heropening in totaal 12.573 bezoekers. Dat meldt het museum dinsdag op basis van de bezoekersaantallen van zaterdag 28 juni tot en met vrijdag 4 juli. In 2011 kreeg het museum gemiddeld 5000 mensen per week over de vloer. Na de verbouwing is het pand dubbel zo groot.

Eerder werd al bekend dat 1950 mensen op vrijdagavond 27 juni de kans grepen het vernieuwde museum gratis te bezoeken. Koning Willem-Alexander verrichtte die dag de officiële opening nadat het museum 2 jaar lang dicht was geweest voor de grootscheepse verbouwing.

De feestelijke openingsavond leidde tot een honderden meters lange rij voor de deur. De dagen daarna was het aanzienlijk minder dringen voor het pand waar onder meer het wereldberoemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer hangt. „Het was goed druk afgelopen week, maar bezoekers hoefden nergens lang in de rij”, vertelt een woordvoerster. „We kunnen nog wel meer bezoekers aan. Zo heeft nog niet iedereen door dat ook onze openingstijden zijn verruimd.”

Bezoekers laten weten vooral blij te zijn dat de collectie van zo'n 260 werken van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw weer te zien is. Ook wordt volgens de zegsvrouw verrast gereageerd op de ruimte en het licht in het vernieuwde museum.