Nieuws
939944
Nieuws

Giraffe Tipsy viert verjaardag

Wat doe je als een giraf jarig is? Dan neem je niet een bloemetje mee, maar wilgentakken. De giraffe Tipsy, de oude oma van de kudde netgiraffen van Diergaarde Blijdorp, vierde vandaag haar 25ste verjaardag en kinderen van de Margrietschool uit Rotterdam mochten op het feestje komen.

Tispy is geboren in 1989 en is al behoorlijk oud voor een giraffe. De gemiddelde leeftijd in dierentuinen is twintig jaar. Tipsy was twee jaar toen ze naar Diergaarde Blijdorp kwam.

Onder begeleiding van de dierenverzorger mochten de schoolkinderen wilgentakken voeren aan de giraffen, terwijl binnen de andere kinderen de ruiven vulden met nog meer lekkers.

Tipsy is te herkennen aan de donkere vlek op haar achterpoot. Ze is de leidster van de kudde. Als oma maakt ze zich niet snel druk en door haar houding brengt ze rust in de groep. 

Diergaarde Blijdorp heeft momenteel de op één na grootste kudde netgiraffen van Europa. Netgiraffen onderscheiden zich van de overige giraffenondersoorten uit andere delen van Afrika door de scherpe nettekening. Blijdorp heeft al netgiraffen sinds de vijftiger jaren. En er zijn sindsdien vele girafjes geboren.