Nieuws
939975
Nieuws

Consortium voor standaardisering Internet of Things

Samsung, Intel en Dell slaan de handen inéén om tot een standaard te komen voor het verbinden van huishoudelijke apparaten zoals thermostaten en lampen. Het nieuwe consortium staat op gespannen voet met de eerder door Qualcomm, LG en andere gevormde alliantie AllSeen.

De New Open Interconnect Consortium wil net als de AllSeen Alliance vastleggen hoe slimme apparaten met elkaar verbonden moeten worden in het Internet of Things tijdperk. Steeds meer apparaten, zoals televisies, lampen en inbraakalarmen, kunnen verbonden worden met internet. Het groeiende aantal apparaten maakt echter gebruik van wisselende standaarden, waardoor ze niet altijd met elkaar overweg kunnen.

Het nieuwe consortium van Samsung, Dell en Intel waar ook Broadcom en Atmel bij aangesloten zijn werd gisterenavond aangekondigd. Volgens een woordvoerder van Intel pakt het  Open Interconnect Consortium ook zaken aan als beveiliging die niet adequaat zouden worden behandeld door de AllSeen groep.

De rivaliserende AllSeen alliance telt inmiddels 51 leden waaronder ook Microsoft en Sharp. Daarnaast maken zwaargewichten als Apple en Google gebruik van hun eigen technologie. Apple kondigde onlangs HomeKit aan, terwijl Google het bedrijf Nest heeft overgenomen dat samenwerkingsverbanden heeft met onder andere Whirlpool en Lifx.