Nieuws/Binnenland
939989
Binnenland

Mountain blijkt succes op iOS

De nogal vage game Mountain is een groot succes. Het spel is volgens maker David O'Reilly in 33 landen het populairste in de categorie 'rollenspellen' in de App Store van Apple.

Ook was het spel de nummer 1 in Duitsland en nummer 5 in China en de Verenigde Staten. Helaas voor O'Reilly kwam hij niet de lijsten met 'meest opbrengende apps' terecht omdat Mountain slechts €0,89 kost en geen in-app aankopen kent.

In Mountain kan de speler een berg op indirecte manieren beïnvloeden. Er zijn geen vijanden of andere doelen te behalen, maar acties van de speler hebben op langere termijn invloed op de manier waarop de berg eruit ziet.

Momenteel is de game beschikbaar voor de pc, iPad en iPhone, maar O'Reailly is nu ook bezig met een versie voor downloadwinkel Steam. Daarnaast hoopt hij in de toekomst een Android-variant te kunnen maken.

De ontwikkelaar is voornamelijk bekend van zijn animatiewerk voor de film Her, waarin Joaquin Phoenix de hoofdrol speelt. In de sciencefictionfilm speelt hij een fictief spel, dat door O'Reilly ontworpen is.