Nieuws/Binnenland
940000
Binnenland

'Gemeente Reusel weet wie dreigde'

De gemeente Reusel heeft een goed idee over de identiteit van de persoon die dreigde het gebouw te rammen met zijn auto. Het zou gaan om een persoon die al jaren met de gemeente in de clinch ligt. Dat melden betrokkenen vrijdagochtend in het Eindhovens Dagblad.

De inwoner ontkent in diezelfde krant dat hij verantwoordelijk is voor de bedreiging. "Ik heb hier niets mee van doen."

Volgens een politiewoordvoerder wordt er vooralsnog niemand aangehouden. "Er was sprake van dreigende taal, niet van een strafbare bedreiging. De gemeente neemt door het nemen van de maatregelen haar verantwoordelijkheid."

Donderdag zijn er barricades geplaatst rondom het gemeentehuis. De betonblokken moeten voorkomen dat bijvoorbeeld een auto het gebouw kan rammen. Het gemeentehuis wordt daarbij in de avond, nacht en in het weekeinde beveiligd.

Het is niet de eerste keer dat Reusel te maken krijgt met serieuze bedreigingen. In 2011 werd de komst van de burgemeester en twee wethouders naar een dorpsavond afgezegd omdat ze op internet waren bedreigd. Dat zou destijds te maken hebben met de voorgenomen sluiting van een brandweerpost.