Nieuws/Binnenland
940045
Binnenland

Geen verzoening Derksen en Gijp

Johan Derksen en René van der Gijp voelen niet de behoefte om excuses aan elkaar aan te bieden. Dat werd maandagavond duidelijk in de uitzending van VI Oranje.  De twee vlogen elkaar over en weer in de haren in de media, maar de ruzie uitpraten heeft geen zin, zo vinden ze beiden. ,,Er leven veel irritaties hier onderling, maar dat hoort er ook een beetje bij", zo zei Derksen over de gespannen sfeer voor en achter de schermen van het voetbalpraatprogramma.

Johan Derksen reageert in zijn nieuwste column in VI op vernietigende over zijn collega René van der Gijp. "Hij vertoont megalomane trekjes, waant zich een Hollywood-ster en klaagt voortdurend bij de RTL-directie over Wilfred en mij", schrijft een woedende Derksen. De column is een reactie op uitspraken die Van der Gijp op zijn beurt deed in een interview met dagblad Trouw. Daarin hekelde hij de volgens hem ongeïnteresseerde instelling van Derksen. ,,Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo’n programma. " Hij dreigde daarom ,,een bom" onder het programma te leggen bij de RTL-directie.

Aan het begin van de uitzending van VI Oranje maandagavond was de sfeer aan tafel begrijpelijkerwijs gespannen. In een vooraf opgenomen filmpje kwam Van der Gijp al op de ruzie terug. ,, Zal ik Johan Derksen dan ook maar gelijk mijn excuses aanbieden? Dan moet hij ook z´n excuses aanbieden voor die column. "

Volgens Derksen is dat dus niet nodig. De onderlinge irritaties zijn een onderdeel van de programmaformule. ,,Wij passen alle drie niet bij elkaar", zo zei hij, tevens doelend op presentator Wilfred Genee. Eindredacteur Michel van Egmond, die tevens de bestseller over Van der Gijp schreef, is bezig aan een boek over het reilen en zeilen achter de schermen van het programma. Volgens Derksen zijn dit soort ruzies daar prima stof voor.

Van der Gijp ligt evenmin wakker van de uithalen over en weer. In een verzoening heeft ook hij geen interesse. ,,Ik zit met hem om tafel en verder heb ik niks met hem."