Nieuws/Binnenland
940047
Binnenland

Haagse politietopman snapt ophef niet

De Haagse politietopman Paul van Musscher begrijpt niet waarom er ophef is ontstaan over uitspraken die hij in 2010 heeft gedaan. Maandag publiceerde de website wijblijvenhier.nl een artikel op basis van een interviewprogramma, waarin Van Musscher zegt het crimineel gedrag van Berberse Marokkanen 'genetisch meegekomen is'.

Tegenover het Algemeen Dagblad ontkent de politieman iets verkeerd gezegd te hebben. Van Musscher wijst erop dat hij een Berberse docent multiculturaliteit citeerde: ,,Het is geenszins mijn eigen mening. Ik ben juist altijd degene die tegen mijn mannen en vrouwen op straat zegt: 'houd geen auto's aan, puur omdat er iemand met een kleurtje achter het stuur zit'."

Straatcultuur

Van Musscher weet niet, of er een verband is tussen criminaliteit en genen: ,,Ik ben politiechef, geen wetenschapper. Wat ik wel weet, is dat achtergrond, religie, migratiegeschiedenis allemaal een rol kunnen spelen. En bij Berbers zie je dat er veel meer een straatcultuur is."

De islamitische Partij van de Eenheid heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Haagse college van B&W over de uitspraken van Van Musscher.

Het volledige televisieprogramma waarin Van Musscher de uitspraken doet.