Nieuws
940060
Nieuws

Opnieuw winstdaling voor Samsung

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics heeft in de afgelopen periode voor het derde kwartaal op rij zijn operationele winst zien dalen, onder meer vanwege concurrentie van Chinese smartphonefabrikanten. Dat liet 's werelds grootste producent van smartphones dinsdag weten op basis van voorlopige cijfers.

Het operationeel resultaat in het eind juni afgesloten kwartaal ging met circa 24 procent omlaag naar 7,2 biljoen won (5,1 miljard euro) op jaarbasis. Daarmee wist het bedrijf niet te voldoen aan de verwachtingen van analisten. Zij rekenden in doorsnee op een winst van 8,1 biljoen won. De omzet van Samsung kwam uit op ongeveer 52 biljoen won. Naast de zwakkere vraag in China had Samsung ook te kampen met de sterke Zuid-Koreaanse won.

Het concern rekent voor het derde kwartaal op een hogere winst, geholpen door de introductie van nieuwe producten met 4G-technologie in China. Samsung komt later deze maand met een gedetailleerd bericht over het afgelopen kwartaal naar buiten.