Nieuws
940074
Nieuws

Huwelijk zorgt voor seksisme op de werkvloer

Mannen die getrouwd zijn met een vrouw die niet werkt, hebben een negatievere kijk op vrouwen op de werkvloer dan mannen die een werkende echtgenote hebben.

Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van North Carolina. Er werd maar liefst naar vijf studies gekeken onder 1.000 getrouwden, heteroseksuele mannen. Maar bij alle onderzoeken kwam opvallend genoeg dit resultaat naar voren.

Ook bleek dat mannen die met een thuisblijfmoeder zijn getrouwd minder positief zijn over bedrijven die worden geleid door vrouwen, en dat ze geneigd zijn om een promotie aan gekwalificeerde vrouwen aan hun neus voorbij te laten gaan.

Seksistisch gedrag

Wat het zo triest maakt voor ons vrouwen is dat juist het huwelijk ervoor heeft gezorgd dat ze van dit seksistische gedrag op het werk vertonen.

Het blijkt dat de meeste mannen die nu seksistisch gedrag vertonen aan het begin van hun getrouwde leven helemaal niet zo negatief stonden tegenover vrouwen op hun werk.

Positievere kijk

Met de tijd worden mannen die met een vrouw trouwen die geen baan heeft dus steeds negatiever over werkende vrouwen. Daarentegen krijgen mannen die met een werkende vrouw trouwen juist een steeds meer positievere kijk op werkende vrouwen.