Nieuws
940403
Nieuws

Boekenketen vraagt uitstel van betaling

Winkels Polare blijven dicht

Boekenketen Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, vraagt uitstel van betaling aan.

De winkels van Polare blijven voorlopig dicht. Het concern heeft wel een akkoord met ABN Amro en ING over het voortbestaan, maar het Centraal Boekhuis wil niet meewerken.

Polare deed vrijdagmiddag tijdens een toelichting een oproep aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan.

Eerder zei directeur Jan van de Wouw van Polare dat er gesprekken worden gevoerd met twee nieuwe investeerders.

Noodlijdend

Polare is eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures, die in 2012 de noodlijdende boekwinkels van Selexyz en De Slegte overnam en de activiteiten van beide ketens samenvoegde.

Eigenaar Paul Dumas van ProCures wilde niet reageren op de uitspraken van Polare-commissaris Molenaar, die tevens hoogleraar eMarketing is bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

Drie ton premie

Polare kondigde in november aan 54 van de in totaal 336 voltijdsbanen te schrappen, waardoor 75 mensen hun baan zouden verliezen. Bij een eerdere reorganisatie waren al zo'n 120 mensen op straat komen te staan.

De noodlijdende keten van boekwinkels Polare heeft voormalig directeur Matthijs van der Lely een vertrekpremie van 3 ton moeten betalen.