Nieuws/Binnenland
940473792
Binnenland

Vier zwaargewonden door crash Nederlands busje in Duitsland

GOCH - Een busje met Nederlanders is donderdagochtend rond 7 uur gecrasht op de A57 in de Duitse plaats Goch, net over de grens bij Nijmegen. Zowel de chauffeur als drie inzittenden (twee van 40 en één van 44 jaar) raakten zwaargewond.

Bij het ongeval was een eveneens Nederlandse vrachtauto betrokken. Beide voertuigen reden op de rechter rijbaan richting Keulen. Ter hoogte van Kleve wilde de 26-jarige bestuurder van het personenbusje de voor hem rijdende vrachtwagen inhalen.

Door nog onbekende oorzaak mislukte de inhaalpoging en raakten de voertuigen elkaar. Het busje slingerde hierdoor over de weg, schoot naar de meest linkse rijbaan en kwam vervolgens op een zijkant terecht.

Een tweetal ambulances en één traumaheli uit Nederland werden opgeroepen voor medische bijstand. Volgens de Duitse politie raakten vier van de zes slachtoffers zwaargewond, waarvan drie nog in levensgevaar verkeren. De andere twee inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Tegelijkertijd vond nog geen 100 meter verderop een tweede ongeval plaats, waarbij wederom alleen Nederlanders betrokken waren. Hierbij raakte niemand gewond.

De weg was lange tijd afgesloten voor alle verkeer, dat omgeleid werd.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Stuur uw verhaal naar onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.