Nieuws
941092
Nieuws

Amsterdam 10 dagen lang modewalhalla

Amsterdam is vanaf vrijdag 10 dagen lang een walhalla voor modeliefhebbers. In het Van Gogh Museum begint vrijdagavond het publieksprogramma van de zomereditie van de Fashionweek. In het museum laten diverse ontwerpers hun ontwerp- en maakproces zien en vertellen ze over de inspiratie die ze hebben gekregen van kunstschilder Vincent van Gogh.

De dagen erna is er van alles te beleven op modegebied, bijvoorbeeld via het zogeheten downtownprogramma. Dat bestaat uit 10 presentaties, lezingen, tentoonstellingen en feesten op 10 verschillende locaties. Zo is het werk van onder anderen Jutka en Riska, Maison Irem en Marie Jobse te zien het voormalige bordeel Yab Yum.

Naast het publieksprogramma zijn er van 10 tot en met 14 juli catwalkshows voor modeprofessionals op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. In verband met het mogelijk aanhoudende succes van Oranje op het WK in Brazilië zijn de shows op zondag 13 juli - de finaledag - vervroegd. De Fashionweek vindt voor de 21e keer plaats.