Nieuws/Binnenland
941121
Binnenland

Finale Oranje toch op Museumplein

Mocht het Nederlands Elftal op zondag 13 juli om 21 uur in Rio de Janeiro de finale van het Wk voetbal spelen, dan zal die wedstrijd toch op groot scherm te volgen zijn op het Museumplein in Amsterdam. Die belofte doet burgemeester Eberhard van der Laan.

Na de achtste finale tussen Nederland en Mexico was het afgelopen met het vertonen van de wedstrijden op het voor de gelegenheid omgedoopte Oranjeplein, zo maakte Van der Laan eerder bekend. Omdat alle volgende wedstrijden niet om 18 uur, maar aanzienlijk later beginnen, zou het voetbalevenement te veel overlast opleveren voor omwonenden van het Museumplein. Maar de burgemeester heeft sindsdien met hen overlegd, vertelde hij donderdagavond tegen AT5, en ze zeiden geen problemen te hebben met een groot scherm op het plein als Oranje de finale haalt.

Als Nederland bij winst op Costa Rica doorgaat naar de halve finale, dan zal dat duel waarschijnlijk op groot scherm zijn te zien zijn op het Arenapark. De kwartfinale van zaterdag wordt daar niet vertoond, omdat het dan rondom de Arena al te druk is vanwege dancefeest Sensation.