Nieuws/Binnenland
941152
Binnenland

Nederland gokt op overwinning Oranje

Het Nederlands elftal verslaat Costa Rica. De Midden-Amerikanen werden weliswaar groepswinnaar in poule D en versloegen Griekenland in de achtste finales na strafschoppen, toch eindigt de triomf van het land in de wedstrijd tegen Oranje. Althans, dat verwacht het overgrote gedeelte van de spelers bij Toto.

Toto is een spel van De Lotto dat als enige in Nederland sportweddenschappen mag organiseren. Ruim 85 procent van de deelnemers voorspelt een overwinning voor de mannen van Louis van Gaal.

De uitslagen 2-1, 3-1 en 2-0, in het voordeel van Oranje, zijn verreweg het populairst bij de Toto-spelers. Zo'n 70 procent van de spelers denkt bovendien dat Nederland als eerste gaat scoren. Arjen Robben zal volgens een op de drie weddenschappen de eerste treffer voor zijn rekening nemen. Andere populaire eerstedoelpuntmakers zijn Robin van Persie en Wesley Sneijder en ook een eigen doelpunt van Costa Rica achten de Toto-spelers goed mogelijk. Volgens een kwart van de weddenschappen die zijn afgesloten, wordt er zaterdagavond in de reguliere speeltijd helemaal niet gescoord.