Nieuws/Binnenland
941199
Binnenland

Stomafoto ontketent in heuse rage

De foto van de 23-jarige Bethany Townsend in bikini mét stomazakje heeft niet alleen miljoenen reacties opgeleverd, maar resulteert in ons eigen land zelfs in een succesvolle 'Stoma Selfie'-actie.

De Nederlandse Stomavereniging is de actie naar aanleiding van Townsends Facebook-kiekje gestart. Al binnen een paar uur stroomden de selfies binnen van mensen die hun buik met stomazakje ook durfden te delen.

''Verpletterend en ontroerend'', zegt mede-organisator Carlijn Willemstijn. ''We willen met de actie laten zien dat we allemaal anders zijn, mooi, bijzonder en sterk zijn. Ieder op zijn eigen manier met eigen littekens, verhaal en stomazak.''

Bethany Townsend kreeg vier jaar geleden een stoma nadat ze op haar derde werd gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn. De Engelse besloot zich niet te verstoppen en plaatste een foto van zichzelf in bikini mét stoma op Facebook. Het kiekje ging binnen no time viraal.

Meedoen aan de Stoma Selfie-actie van de Stomavereniging kan overigens nog. Meer info over het toesturen van een foto vind je op www.stomavereniging.nl