Nieuws/Binnenland
941201
Binnenland

Gesponsord door o.a. de gemeente Straatsburg en Air France-KLM

Woede om cadeau Europarlementariërs

Europarlementariërs mochten deze week een welkomstpakket in ontvangst nemen met daarin foie gras. "Ongepast," vindt de Partij voor de Dieren.

Het cadeau werd aangeboden door de lobbyorganisatie 'Campagne voor de Europese democratie', die Straatsburg als vergaderplek van het Europees Parlement wil behouden.

De Europarlementariërs kregen het pakket bij hun eerste bezoek aan de Franse stad. Het opmerkelijke cadeau werd gesponsord door de gemeente Straatsburg, Air France-KLM en de Straatsburgse horeca.

Dieronvriendelijk

"Het stuit ons tegen de borst dat een stad zichzelf promoot over de rug van dieren," vindt Partij voor de Dieren-Europarlementariër Anja Hazekamp. "De productie van vette ganzen- en eendenlever gaat gepaard met ernstige wreedheden tegen dieren. De vogels worden een aantal keer per dag gedwangvoederd, wat extreem stressvol en pijnlijk is. Daarom is dwangvoedering in de meeste Europese landen verboden."

"We waren al tegen het maandelijkse op-en-neer gereis naar Straatsburg en dit foie-gras pakket maakt dat zeker niet minder," aldus Hazekamp, die donderdag namens veertien Europarlementariërs de pakketten terug zal geven aan de burgemeester van Straatsburg.