Nieuws
941207
Nieuws

Nieuws

'Bikini's moeten verboden worden'

Een gemeenteraadslid in de Indiase badplaats Goa heeft zich de woede op de hals gehaald door te zeggen dat vrouwen in bikini's verboden moeten worden op stranden.

Het betreffende raadslid, Sudin Dhavalikar van Openbare Werken, vertelde dat het dragen van een bikini seksueel misbruik kan uitlokken. "Vandaar dat ik wil dat het dragen van bikini's verboden moet worden op stranden. Zulk soort mensen moeten we niet toelaten op openbare plaatsen", aldus Dhavalikar. Dat schrijft The Daily Mail.

Dhavalikar, lid van de plaatselijke Maharashtrawadi Gomantak Partij, kwam eerder al in opspraak, omdat hij vond dat meisjes in korte jurkjes niet meer in kroegen mochten komen. Volgens de minister zou het niet passen binnen de lokale cultuur.

Leden van de rivaliserende Congrespartij reageerden met een ludieke actie, door Dhavalikar een roze rokje te sturen. Hiermee lieten zij weten de politiek van het gemeenteraadslid niet te steunen.

Populair

De zandstranden van Goa vormen al jaren een populair toevluchtsoord voor vakantievierders. Het nachtleven is er de laatste jaren echter wel flink veranderd. Door een reeks aan gewelddadige incidenten, zoals verkrachtingen en moorden, zijn de wetten behoorlijk strenger geworden. Zo zijn dansclubs uit den boze en werd vorig jaar India's eerste Playboy Club verboden.

Wat vind jij hiervan? Laat je mening achter via een reactie!