Nieuws/Binnenland
941220
Binnenland

Tropisch paradijs

Review: De Sims 3: Exotisch Eiland (pc)

Mooie stranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe zeeën. Electronic Arts heeft een goede timing met de nieuwste uitbreiding van De Sims 3. Door het spelen van Exotisch Eiland krijgt iedereen zin in de zomervakantie. De Sims kunnen hun saaie leven achter zich laten en heerlijk genieten op het strand, maar het is ook mogelijk om een luxe resort opzetten en een nieuwe carrière beginnen. Zoals gewoonlijk heb je de vrijheid om jouw eigen plan te trekken.

De eilandengroep in De Sims 3: Exotisch Eiland biedt genoeg mogelijkheden om lekker op een strandbed te liggen of een tropische cocktail te drinken aan de bar in het zwembad. Daar hebben mijn Sims echter geen zin in. Het zijn namelijk echte waterratten. Ze willen op avontuur en wel onder de zeespiegel. Daar valt een wereld te ontdekken. Naast de flora en fauna liggen er ook schatten verborgen en zwemmen er zeemeerminnen en –mannen rond waar de Sims vriendschappen mee kunnen sluiten. Er schuilt ook gevaar, want een ontmoeting met een haai loopt vaak dodelijk af.

Het leukste onderdeel vind ik de woonboten. In deze game is het mogelijk om meerdere huizen in bezit te hebben. Naast een gewoon huis kun je een vakantiehuisje hebben op het water. De woonboten kunnen ook varen, dus je kunt op elk gewenst de haven verlaten en opzoek gaan naar een nieuw stekkie om aan te meren. Ik heb al menig uur doorgebracht met het bouwen en inrichten van mijn eigen bootje. Maar een woonboot hoeft niet alleen een woning te zijn. De Sims kunnen er namelijk ook een eigen zaak in starten zoals een drijvend restaurant of een knus bed & breakfast.

Mocht een B&B wat te klein zijn naar jouw smaak, dan kun je ook een stuk groter beginnen door een vijf sterren-resort op te bouwen. Om die status te bereiken, moet je wel even flink aan de slag want de bezoekers hebben veel wensen. Zo willen ze een uitgebreid buffet, sportvoorzieningen om het eten er weer vanaf te trainen, een spa om heerlijk te ontspannen en een glijbaan voor de kinderen. Mocht dat toch teveel verantwoordelijkheden zijn, dan kan jouw Sim altijd nog gewoon strandwacht worden en in zijn vrije tijd oude landkaarten bestuderen en nieuwe gebieden ontdekken.

Exotisch Eiland is een leuke uitbreiding voor De Sims 3 en ideaal als de Nederlandse zomer wellicht toch in het water valt. Dan kun je in ieder geval achter de computer genieten van de tropische sferen.