Nieuws/Binnenland
941236
Binnenland

Review: Batman: Arkham Origins (Xbox 360)

Met Batman: Arkham Asylum kregen gamers ineens een goede game met de Dark Knight in de hoofdrol. Dat was tot nog toe niet vaak voorgekomen, maar uitgever Warner Bros. Interactive hoopt er nu het meeste uit te halen met dit derde deel in de reeks.

Zoals de naam doet vermoeden, is Origins een prequel en geen direct vervolg op het vorige deel, Arkham City. Batman wordt achterna gezeten door Black Mask, een superschurk die acht premiejagers heeft ingeschakeld om onze supervriend om te leggen.

Zelfde

En dus moet Batman op zoek naar Black Mask om zijn eigen hachje te redden. Dat doet hij in dit geval op zo ongeveer dezelfde manier als in vorige Arkham-delen. Sluipen, slechteriken in elkaar meppen en clous verzamelen, dat zijn de drie elementen die ook nu weer terugkomen. De game houdt dan ook het midden tussen een stealth- en knokgame.

Als Batman zweef je van punt naar punt in de stad om je missies uit te voeren. Ondertussen kun je ook extra missies aannemen, of Riddler-puzzels oplossen. Inderdaad, net zoals in vorige delen.

De game speelt dan ook vrijwel exact hetzelfde, wat wil zeggen dat er weinig mis mee is. Het is wel op zijn leukst als je door een gebouw sluipt en slechteriken uitschakelt zonder dat hun collega's het doorhebben. Dat roofdiergevoel, waarbij je ten volste van al je gadgets gebruikmaakt om niet gezien te worden, is nog net zo gaaf als in eerdere delen.

Open

De open stad voegt - net als in Arkham City - helaas niet veel toe. In deze sectie van het spel gaat het er wat rommelig aan toe. Het zweven door de stad gaat niet zo vloeiend en ook de extra missies die je tegenkomt, zijn vaak niet bijzonder interessant. Het komt meestal neer op 'ga hierheen, versla tig aantal schurken en je hebt gewonnen'.

Het vechtsysteem is gelukkig nog altijd zo verslavend als voorheen. Met één knop val je aan en met een ander verdedig je. Het is opmerkelijk dat dit simpele systeem zo diep kan gaan, maar het verveelt nooit. Ook is het mogelijk om je gadgets, zoals batarangs of je grijpklauw, te gebruiken. Heerlijk.

Hoog niveau

De makers van Arkham Origins hebben weinig gemorreld aan de formule. Dat is enerzijds jammer - iets meer vernieuwing was niet gek geweest - maar de gameplay is van dusdanig hoog niveau dat zelfs een bekende Batman-game vele malen beter is dan menig andere titel.