Nieuws/Binnenland
941239
Binnenland

Review: De Sims 3: Vooruit in de Tijd (pc)

Met De Sims 4 die opkomst is, zou je denken dat Electronic Arts wel klaar is met De Sims 3. Maar niets is minder waar. Voor het nieuwste uitbreidingspakket hebben de makers hun fantasie de vrije loop gelaten en zijn de Sims en hun wereld in een futuristisch jasje gestoken.

Chriet Titulaer

Het plezier begint al bij het maken van nieuwe Sims, want er zitten allerlei funky kapsels in de game en ook bij de kleding kun je opvallende ontwerpen vinden. Ik ben zeker wel een uur bezig geweest met alle opties proberen, tot ik tevreden was met mijn nieuwe en zeer trendy Sims-koppel. Daarna volgde inrichten van het huis, dus het duurt wel even voordat je echt aan spelen toekomt.

Daarna belanden de Sims als het ware in het huis van de toekomst. De connectie met de toekomst zorgt er namelijk voor dat er in het heden ook allerlei hightech snufjes te koop zijn. Zo wordt eten en drinken in Star Trek-stijl te voorschijn getoverd uit een machine, is de goudvis veranderd in een hologram die je moet verzorgen en ook de televisie is onherkenbaar. Sims slapen zelfs niet meer onder een deken, maar onder een koepel die heel handig ondoorzichtig wordt als ze de liefde willen bedrijven. Verder is er een nieuwe carrière waarbij Sims thuis robots kunnen ontwerpen en bouwen.

Utopie of dystopie?

Al vroeg in de game krijgen jouw Sims bezoek van tijdreizigers. Zoals de titel doet vermoeden, gaan we niet naar het verleden maar alleen vooruit in de tijd. Daarvoor moet je opdrachten vervullen verspreid over de stad. Pas dan is het mogelijk om te tijdreizen en jouw nakomelingen te ontmoeten. Je hebt trouwens invloed vanuit het heden op wat je te zien zult krijgen in de toekomst. Stuur je aan op een utopie waar iedereen vredig samenleeft of juist een dystopie vol met chaos? Wisselen tussen beide toekomstbeelden kan gewoon door terug te keren naar het heden en jouw strategie weer aan te passen.

Welkome aanvulling

Vooruit in de Tijd is alweer het elfde uitbreidingspakket. Ik ben dol op sciencefiction, dus dit vind ik wel één van de leukste uitbreidingen tot nu toe. Alle gadgets en futuristische kleding zijn een welkome aanvulling bij het spelen met je Sims. Fans moeten nog lang wachten op de Sims 4, die pas eind 2014 verschijnt. Tot die tijd kun je blijven genieten van wat in vier jaar tijd allemaal verschenen is voor De Sims 3. Vooral met deze nieuwste uitbreiding zijn spelers wel even zoet.