Nieuws/Binnenland
941241
Binnenland

Fit 't nieuwe jaar in

Review: Wii Fit U (Wii U)

Wie alvast een voorsprong wil nemen op de goede voornemens van 2014, kan dat doen via de Nintendo Wii U. Dus aarzel niet als de kinderen op school zijn of in bed liggen en ga op de spelcomputer aan de slag met Wii Fit U om zo de strijd aan te gaan met overgewicht en een betere conditie op te bouwen. Zo kun je de calorierijke diners tijdens de Feestdagen wel aan.

De Wii Fit-games waren al een hit op de ’oude’ Nintendo Wii en dat wil Nintendo natuurlijk graag voortzetten. Daarom heeft het bedrijf besloten om Wii Fit U op een heel andere manier onder de aandacht te brengen van Wii U-bezitters. In plaats van de fitnessgame meteen te kopen, heb je tot 31 januari de mogelijkheid om het volledige spel te downloaden en vervolgens 31 dagen gratis te proberen.

Nieuw voor Wii Fit U is de Wii Fit Meter. Deze accessoire maak je vast aan je broek en gedurende de dag houdt hij onder andere bij hoeveel je loopt en hoeveel calorieën je met jouw dagelijkse werkzaamheden verbrandt. ’s Avonds maak je verbinding met de Wii U en worden de gegeven opgeslagen in de game. Nog even een tip. Heb je al een Balance Board? Download dan de demoversie van Wii Fit U en koop in de winkel de losse Wii Fit U Meter. Door het apparaatje te registreren kun je de fitnessgame permanent blijven gebruiken en ben je al klaar voor €29,99. In de winkel kosen de game en de meter samen €59,99.

De Balance Board is onbekend terrein voor wie nog nooit Wii Fit gespeeld heeft. De plank weegt je en registreert nauwkeurig jouw bewegingen. Deze accessoire is verplicht om met de game aan de slag te kunnen. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een Balance Board, dan kun je het complete Wii Fit U-pakket kopen (€99,99) of ergens een tweedehands exemplaar op de kop tikken.

Wii Fit U is uitgebreid met dansoefeningen. Deze horen, samen met het steppen, tot mijn favoriete onderdelen. Terwijl je lekker met de salsa of jazz aan de slag bent, verbrandt je ook nog eens calorieën. Twee vliegen in één klap. Maar hoe hard Nintendo ook zijn best doet om gamers weer fit te krijgen, eigenlijk hangt alles af van de speler zelf. Want als je geen zelfdiscipline hebt (en daar ontbreekt het mij ook vaak aan) dan ligt die Balance Board al snel weer te verstoffen in de kast. Ik moet eerlijk bekennen dat ik na één maand Wii Fit U minder speel dan in het begin, maar ik neem wel elke dag nog trouw de Wii Fit Meter mee.