Nieuws/Binnenland
941261
Binnenland

Review: Dead Nation: Apocalypse Edition (PlayStation 4)

Wat is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je een boel games hebt op je nieuwe spelcomputer? Breng een hoop oude games er opnieuw voor uit! Schietspel Dead Nation is nu ook op de PlayStation 4 te spelen, maar het bevat wel een opmerkelijk nieuwtje.

Maar laten we beginnen bij het begin. In Dead Nation kruipt de speler in de rol van een overlevende van een zombieplaag. De spelwereld wordt van bovenaf gezien en het is zaak om de levels heelhuids door te komen door hordes zombies neer te maaien met je wapens.

In elk level zijn her en der plekken waar je nieuwe wapens kunt kopen of je huidige wapens kunt verbeteren. Het arsenaal is een beetje standaard: machinegeweren, jachtgeweren, krachtige pistolen, het bekende werk dus. 

Er valt verder niet zo gek veel over het spel te vertellen. Het is een aardige shooter die zeker met een vriend erbij een lol kan opleveren, maar eerlijk gezegd niet meteen boven de concurrentie uitsteekt.

De PlayStation 4-versie heeft echter één opmerkelijk nieuwtje dat we nog niet eerder hebben gezien. Als je namelijk de game online streamt, kunnen kijkers invloed hebben op het verloop. Telkens kunnen zij kiezen tussen twee opties, waarbij één gunstig is voor de speler, terwijl de ander het spel juist moeilijker maakt.

Het is een gave gimmick, die nu nog een beetje simpel is uitgevoerd. Het spelen met deze optie aan is in elk geval een gave nieuwe ervaring. En aangezien DN: AE nu gratis te downloaden is voor PlayStation Plus-abonnees, is er voor hen geen reden om het spel niet tenminste even uit te proberen.