Nieuws/Binnenland
941271
Binnenland

Review: Battlefield 4 en Flower (voor PlayStation 4)

Je kunt het niet gemist hebben: de PlayStation 4 is uit! De Telegraaf neemt een kijkje naar de eerste games die voor de gloednieuwe spelcomputer beschikbaar zijn om te zien welke het aanschaffen waard zijn. Ditmaal: Battlefield 4 en Flower

Battlefield 4

Eindelijk een Battlefield-titel op een spelcomputer die het gelijke is van zijn broer op de pc! Dat was althans de belofte van uitgever EA. Is dat ook gelukt?

Ja, grotendeels. Laten we beginnen met de graphics van deze schietgame. Battlefield 4 is één van de mooiste titels die op dit moment op de PlayStation 4 beschikbaar is. Samen met Killzone laat deze game echt zien waar de console toe in staat is. Als je wilt laten zien wat je gloednieuwe spelcomputer allemaal kan, dan heb je hieraan een goeie. 

Dan het spel zelf. De campaign is prima, een Call of Duty-achtig schietfestijn waar weinig op aan te merken valt, maar dat ook niet heel veel nieuws doet. Het gaat natuurlijk om de multiplayer, waarbij je ditmaal met in totaal 64 spelers op één slagveld kunt knokken. Inderdaad, net als op de pc. En dat gaat erg lekker!

Mits de game het doet. Op vrijwel elk platform is Battlefield 4 namelijk een puinzooi. Het spel crasht, vooruitgang gaat verloren en er zitten nog tal van andere fouten in die extreem frustrerend zijn. 

Mijn advies: wacht even tot de game werkt naar behoren voordat je zestig euro neertelt hiervoor. Het kan heel gaaf zijn, maar dan moet ie het wel doen.

Flower

Je bent de wind! Nee, dit is niet een nieuw nummer van Blof, maar een aparte game van Thatgamecompany. Het spel kwam eerder al op de PlayStation 3 uit en is nu opnieuw uitgegeven voor de PS4. 

Je kruipt dus - figuurlijk gezien - in de huid van de wind. Het doel is om bloemblaadjes te verzamelen door langs de bloemen in het veld te waaien. Als je de juiste bloemen hebt aangeraakt, wordt een nieuwe omgeving geopend en kun je verder.

Er zit een verhaal in Flower, maar een groot deel van de lol is dit zelf ontdekken, dus daar zal ik niet teveel op in gaan. Wel moet ik vermelden dat de game er schitterend uitziet, al is het verschil met de PlayStation 3-versie niet enorm groot. Het helpt dat het op technisch vlak nogal een simpel spel is, want het kleurrijke design is hier echt verantwoordelijk voor de goede looks.

Is het ook leuk om te spelen? Dat ligt een beetje aan wat je zoekt in een game. Flower biedt namelijk niet echt een uitdaging - je kunt niet dood, bijvoorbeeld. Het is meer een soort van interactief schilderij dat een verhaal vertelt terwijl je er doorheen gaat. En die is zeker het kijken waard.

Overigens is het goed om te vermelden dat als je deze game al op de PlayStation 3 bezit, je hem gratis op de PS4 kunt downloaden.