Nieuws/Binnenland
941279
Binnenland

NIEUWS

Clipper-vloot bijna in Den Helder

De Nederlandse boot in de Clipper Round the World race ligt op de vijfde plaats in de race die naar verwachting vrijdagmorgen eindigt in Den Helder. Met gemiddeld zeven knopen zeilen de twaalf deelnemende boten over de Noordzee richting Noord-Holland.

In het algemeen klassement staat de OneDLL, met de Britse schipper Olly Cotterell, momenteel op de derde plaats. De OneDLL wordt gesponsord door leasemaatschappij De Lage Landen. Aan boord van de boot bevinden zich zeven Nederlanders.

Oceaanracen

De Clipper Round the World race is de zwaarste zeilrace voor amateurs in de wereld. Bemanningsleden betalen om mee te gaan. Oprichter van het bedrijf erachter, Clipper Ventures, is Sir Robin Knox-Johnston, de eerste man die solo non-stop rond de wereld zeilde. Hij wilde oceaanracen voor iedereen toegankelijk maken.

Willemsoord

De boot met de enige Nederlandse schipper in de race, de boot ´Old Pulteney´ met schipper Patrick van der Zijden, ligt momenteel op de vierde plaats. Na aankomst van het Clipper-circus in Den Helder wordt er tot 10 juli in jachthaven Willemsoord, de vroegere scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine, een groots feestprogramma opgezet.