Nieuws/Binnenland
941344
Binnenland

WK-hamsters Albert Heijn niet meer te krijgen

De WK-hamsters van Albert Heijn zijn zo goed als op. Dat heeft een woordvoerder van het supermarktconcern donderdag gezegd.

In de meeste plaatsen zijn de 23 verschillende zogeheten 'Hup Holland Hamsters' niet meer voorhanden. „Op een enkele plek zullen de hamsters nog wel verkrijgbaar zijn, maar voor het overgrote deel zijn de winkelfilialen door het assortiment heen”, aldus de zegsman.

De wollige beestjes zullen ook niet meer worden geleverd. In totaal zijn voor het WK 45 miljoen hamsters geproduceerd.

De woordvoerder noemt de actie „een ongekend succes. Van tevoren moet je een inschatting maken hoeveel hamsters geproduceerd moeten worden. Daarbij zijn we er zelfs vanuit gegaan dat Nederland wereldkampioen gaat worden. Maar dat ze zo gretig werden afgenomen is ook voor ons een verrassing. De hamsters zijn in ieder geval op de plaats van bestemming, namelijk bij de mensen thuis.”

Vorige week kwamen de hamsters negatief in het nieuws toen bekend werd dat de beestjes gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. De supermarktketen waarschuwde dat de stickers aan de onderkant van de hamsters gemakkelijk los kunnen laten en dat kinderen erin kunnen stikken.