Nieuws/Binnenland
941363
Binnenland

Hulp voor verlaten peuter met megatumor

Een peuter met een tumor ter grootte van een meloen op zijn achterste zal binnenkort een levensveranderende operatie ondergaan. De moeder van het jochie schrok na de geboorte zo van de tumor, dat ze haar zoontje verliet.

Volgens de grootmoeder van het kereltje waren er tijdens de zwangerschap geen aanwijzingen dat er iets ongewoons aan de hand was, maar toen haar kleinzoon geboren werd was er duidelijk een tumor (toen nog) ter grootte van een druif te zien op zijn achterste.

'Zo lief'

''Vlak nadat ze werd ontslagen uit het ziekenhuis, vertrok zijn moeder. Ze kon niet met een misvormd kind omgaan. We waren geschokt dat ze hem besloot te verlaten, hij is zo lief'', vertelt de oma tegenover Daily Mail.

De familie zocht hulp bij allerlei ziekenhuizen, maar het merendeel durfde de uitdaging niet aan. Al die tijd is de tumor blijven groeien, tot inmiddels de grootte van een meloen.

Lokale media berichtten massaal over het lot van het jongetje en uiteindelijk stapte een gespecialiseerd kinderziekenhuis naar voren om de peuter te helpen. Artsen zijn ervan overtuigd dat de tumor veilig kan worden verwijderd, zodat het ventje volledig kan herstellen.