Nieuws/Binnenland
941403
Binnenland

Microsoft: einde nog niet in zicht voor Xbox 360

Xbox-baas Phil Spencer heeft laten weten dat Microsoft Xbox 360-gebruikers niet de rug toekeert. Mensen die recent de console kochten, moeten volgens hem ook nog wat te spelen hebben. De topman verwacht verder dat er nog miljoenen exemplaren verkocht worden voor het einde van de levenscyclus.

”Als je 1,5 jaar geleden een Xbox 360 gekocht hebt, vind ik dat wij nog een verantwoordelijkheid hebben. Mensen hebben meer als €100 besteed, dus moeten wij zorgen dat er ook content is voor hen," aldus Spencer.

Hoewel investeren in de Xbox One in zijn ogen belangrijk is, laat hij weten dat het niet slim is om als consolebouwer de bezitters van de vorige console te negeren. Zeker als andere gamesuitgever ook nog steeds games blijven maken voor de console.

”De meeste externe partijen zullen de komende jaren beide generaties ondersteunen. Voor die gamesuitgevers is het fijn om onderdeel te zijn van de groei van de laatste generatie, omdat je miljoenen mensen hebt die content willen kopen. Ze willen ook de nieuwe generatie succesvol lanceren, dus zie je dat veel bedrijven beide doen,” laat Spencer weten. Zelf richt het bedrijf zijn games op de Xbox One.