Nieuws/Binnenland
941411
Binnenland

Hoofdofficier Panama naar Nederland gereisd

De Panamese hoofdofficier Betzaida Pitty is woensdag naar Nederland gereisd om informatie met de Nederlandse autoriteiten uit te wisselen over de in Panama overleden Kris Kremers en Lisanne Froon. Een Nederlandse politiewoordvoerder heeft dat donderdag laten weten.

De woordvoerder meldde dat Nederlandse rechercheurs in Panama bij het speurwerk naar de vermiste vrouwen materiaal hebben verzameld. Die sporen hebben ze meegenomen naar Nederland om door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te laten onderzoeken. Pitty laat zich in Nederland informeren over de resultaten van dat onderzoek.

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) waren sinds 1 april vermist. Ze verdwenen in de buurt van Boquete, ruim 300 kilometer ten westen van Panama-Stad, op een wandelroute in een onherbergzaam gebied. Half juni vond een indianenechtpaar op zo'n 8 uur lopen van Boquete een rugzak met persoonlijke spullen van Kris en Lisanne, waaronder telefoons en een camera. Later werden in hetzelfde gebied botten en schoenen van de vermiste vrouwen gevonden. Op 22 juni werd duidelijk dat Lisanne was overleden en 3 dagen later bleek dat ook Kris was omgekomen.

Een woordvoerster van de familie van Kris en Lisanne laat weten dat het de bedoeling is binnenkort een bijeenkomst te houden voor iedereen die zich betrokken voelt bij de zaak. Over een datum, de plaats en over de opzet van de bijeenkomst, wordt nog overlegd.