Nieuws
941412
Nieuws

Ziggo  lanceert bel-app

Telefonie-klanten van Ziggo kunnen voortaan tegen de tarieven van hun vaste telefonie-abonnement bellen met een smartphone of tablet. De kabelaar heeft hiertoe de Ziggo Bellen app (Bapp) gelanceerd voor Android en iOS.

Kabelaar UPC lanceerde eerder al een soortgelijke app. Via de app van UPC is het ook mogelijk om telefoontjes die binnenkomen op de vaste lijn aan te nemen met de smartphone. De app van Ziggo biedt deze mogelijkheid nog niet.

Ziggo heeft Bapp geruime tijd getest onder een beperkte groep gebruikers. Tijdens de test deden zich problemen voor met het bellen via mobiel internet, waarna besloten is bellen via de app vooralsnog alleen mogelijk te maken via wifi. Het is de bedoeling om bellen via 3G en 4G in d etoekomst wel mogelijk te maken.

Omdat klanten via Ziggo Bapp bellen via het vaste lijn-tarief is de app vooral handig om vanuit het buitenland te bellen. Voor Ziggo klanten met een 'VolopBellen Altijd'-abonnement zijn de kosten voor het bellen naar alle Nederlandse mobiele en vaste nummers inbegrepen, ook vanuit het buitenland.