Nieuws
941463
Nieuws

Top 5

Bruisende stadsstranden

Op welke stadsstranden je moet zijn voor een onvergetelijke zomer? Reiskrant zet de vijf populairste op een rijtje.

1 Ipanema - Rio de Janeiro

Hoe kan het ook anders, nu het WK in volle gang is... Het uitzicht is waanzinnig en elke dag bij zonsondergang staan de Brazilianen op om te klappen. Bijzonder om een keer mee te maken.

2 Stanley's Beaches - Hong Kong

 

Even geen zin in het drukke centrum? Main Beach en St. Stephen's Beach op het zuidelijke schiereiland Stanley zijn twee pareltjes van stranden. Veel strandgangers sluiten de dag af op een van de barbecueplekken. 

3 Camps Bay - Kaapstad

 

Het water is steenkoud, maar toch wordt Camps Bay gezien als een van de mooiste stranden ter wereld. Flaneer over de boulevard langs de vele bars en restaurants en geniet met een cocktail van een prachtig uitzicht op de Tafelberg.

4 Playa de la Barceloneta - Barcelona

 

Aan gezelligheid geen gebrek! Om 10 uur 's ochtends gaan de eerste strandtenten open en 's avonds stromen de terrassen vol. Het strand ligt aan de rand van de hippe gelijknamige wijk.

5 Sentosa Island - Singapore

 

Geen idee waarom, maar veel mensen denken dat Sentosa Island een pretpark is. De kans is dus groot dat je in alle rust kunt genieten van een frisse duik, met uitzicht op voorbij varende containerschepen. Of plons in een van de gekoelde zwembaden langs het strand.

Bron: Cityzapper