Nieuws/Buitenland
941925526
Buitenland

Feestgangers vallen door de mand na foto op Facebook

Belgische politie. Foto ter illustratie.

Belgische politie. Foto ter illustratie.

AALST - De Belgische politie heeft vrijdagavond in Aalst een anti-lockdownfeestje stilgelegd. Er waren 33 aanwezigen. In totaal werd er voor meer dan 24.000 euro aan coronaboetes uitgeschreven.

Belgische politie. Foto ter illustratie.

Belgische politie. Foto ter illustratie.

Vrijdagavond leek er voor de 33 aanwezigen van het anti-lockdownfeestje in een woning aan de Gentsesteenweg in Aalst geen vuiltje aan de lucht, tot één van de aanwezigen het nodig vond een foto van het gebeuren te delen op zijn Facebookpagina. De politie van Aalst was meteen gealarmeerd en stuurde enkele ploegen ter plaatse. Die wisten het illegale feestje onmiddellijk te lokaliseren en stil te leggen.

De feiten speelden zich af rond 21 uur. Toen de ploegen van de politie van Aalst ter plaatse kwamen, konden ze vaststellen dat er zich in de woning vier baby’s bevonden, een kind van 12 jaar oud en 28 volwassenen.

Forse geldbedragen geïnd

De aanwezigen kregen een geldboete van 750 euro. De organisator kreeg een geldboete van 4.000 euro. Alle volwassenen dienden een minnelijke schikking van 750 euro onmiddellijk te betalen. In totaal werd voor liefst 24.250 euro aan coronaboetes uitgeschreven, meldt Nieuwsblad.